Egaline alles in 1 pakket beschikbaar

Wil jij graag zelf je vloer egaliseren, dan kan dit relatief eenvoudig met de alles in één pakketten. Het egaliseren van de vloer is namelijk ontzettend belangrijk. Doe je dit niet, dan loop je het risico dat je uiteindelijke boven vloer niet mooi gelegd kan worden, met alle gevolgen van dien. Kies je voor een kant-en-klaar pakket, dan kun je eenvoudig zelf aan de slag. Dit pakket bevat namelijk alles wat je nodig hebt voor het egaliseren van je vloer. Dus wil jij egaline kopen voor het egaliseren van je vloer, dan is een alles in 1 pakket zeker een aanrader. Omdat het van belang is dat het op de juiste manier gebeurt, hebben we een aantal handige tips om rekening mee te houden. Wanneer je je vloer namelijk niet op de juiste manier egaliseert, dan kun je hier in een later stadium problemen mee krijgen.

Zorg ervoor dat de ondervloer droog is

Voordat je kunt beginnen met het egaliseren van de vloer, is het belangrijk dat de ondervloer droog is. Dus heb je pas beton laten storten, dan is het zaak dat deze vloer minimaal 4 weken lang de tijd krijgt om goed uit te harden. Houd er hierbij wel rekening mee dat dit is gebaseerd op een vloer met een dikte van 4 centimeter. Is de vloer dikker dan dat, tel er dan gerust voor iedere centimeter een week extra bij op. Zo weet je namelijk zeker dat de vloer goed is uitgehard. Doe je dit niet, dan loop je het risico op verzakkingen en eventuele kans op schimmel doordat er nog vocht in de ondervloer zit. 

Zorg voor een vlakke ondergrond

Waar de meeste mensen denken dat je met het egaliseren van de vloer alle oneffenheden weghaalt, is dit in de praktijk natuurlijk niet het geval. De egalinelaag die wordt aangebracht is namelijk vaak niet dikker dan een paar milimeter. Op het moment dat je dan enorme uitstulpingen in je vloer hebt zitten, dan word je daar natuurlijk niet blij van. Zorg er daarom dus ook voor dat eventuele verf en lijmresten allemaal worden verwijderd, zodat de egalinelaag op een ruwe, maar toch vlakke vloer kan worden aangebracht. Wil je meer weten over egaliseren, dan kun je online natuurlijk ook allerlei verschillende instructievideo’s vinden.

Zorg voor een stof- en vetvrije ondervloer

Voordat je aan de slag kunt met het egaliseren van de vloer, is het belangrijk deze eerst volledig stof- en ook vetvrij te maken. Doe je dit niet, dan loop je het risico dat de egaline niet goed hecht, waardoor je te maken kunt krijgen met eventuele hoogteverschillen, met verzakkingen tot gevolg. Zorg er dus ook voor dat je de vloer goed voorbehandeld met de daarvoor speciaal bestemde middelen, zodat je zeker weet dat de egalinelaag goed hech en je je dus geen zorgen hoeft te maken op het moment dat straks de daadwerkelijk vloer zal worden gelegd. Uiteraard kun je dit allemaal zelf doen, maar kun je het natuurlijk ook gewoon uitbesteden, die keuze is volledig aan jezelf.